نخست دستگاه قالی بافی را آماده کرده و از شیوه های ذیل اطاعت میکنیم:

 

1- در آغاز فاصله بالای دار (یردار) و زیر دار (زیر دار) از گوشه ها-کناره ها اندازه گیری کرده و از ریزبین و مساوی بودن آن اطمینان حاصل میکنیم.

 

2- نقطه مرکزی بالا و زیر دار را مشخص کرده  و علامت گذاری میکنیم  و اطمینان حاصل شود  که مرکز راز  دار و زیر دار در یک راستا هستند (برای اطمینان از اینکه مرکز سر دار و پایین دار در یک امتداد هستند می تاب از وسیله ای بنام شاقول کاربرد نمود).

 

3-سپس هر دو سو مرکز ذیل دار را به واحدهای 7سانتیمتر یا 10سانتیمتر بخش می نماییم و با در نظر اخذ میزان پخش چله ها عمل فوق را در مورد سر دار سپریدن می دهیم .(عرض چله ها باید روی سر دار بین 5تا20سانتیمتر اغلب از زیر دار باشد.) اعمال فوق را در اصطلاح سیه بندی می گویند که این اعمال در مورد اربعین کشی فارسی نیز سپریدن می شود0 بعد از انجام اعمال فوق دو شماره نخ  چند لا شده را جاسازی نموده که موازی پهنا دار به راست رو ها بسته می شوند و به آن نخ ها نخ زه می گویند. اولی را در حدود 30سانتیمتر بالاتر از زیر دار و دومی را با فاصله 30 سانتیمتر بالاتر متعلق به به طور افقی و موازی پهنا دار به راست روها گره می زنیم .طول زهوارها باید بلند تر از پهنا دار باشد الی بتوان به راحتی آنها را به راست روها گره زد. البته لازم به بیان است که در شیوه چله کشی درد فرش بافی به دو نفر دربایستن داریم الی چله کشی ریزبین و بدون نقص کشیده شود.

 

بعد از اعمال فوق نخهای چله را به چهره گلوله (توپک)در می آوریم سپس نفر اول سر گلوله (توپک) نخ چله را به نخستین محل علامت گذاری شده در روی ذیل دار گره می زند و با پروا به اینکه بخواهیم شمار شیرازه ها فرد یا جفت باشد. نخ اربعین را از رو یا زیر زهوارها رد می نماییم به عبارتی اگر بخواهیم تعداد شیرازه ها فرد باشند از روی نخ اول و از زیر نخ دوم عبور می دهیم و اگر بخواهیم شمار شیرازه ها زوج باشند از پایین نخ نخست و از روی نخ دوم عبور می دهیم. سپس گلوله را به تن دوم که بالاتر ایستاده است تحویل می دهیم و تن دوم به نوبه خود گلوله را از نخستین محل علامت گذاری شده از روی سردار عبور می دهد. و از پشت دار آن را به شخص نخست در زیر دار واگذار می کند و این شخص در این مرحله نخ اربعین را بر عکس مرحله پیش از روی نخ های زه عبور دیتا و این عمل آنقدر تکرار می شود تا اربعین های مورد بیچارگی روی سر دار و زیر دار بطور برابر و یکنواخت و با کشش یکسان تنیده شود. در واقع چله ها در فاصله بین زهوارها حالت یا زیگزاگ پیدا می کند. بعد از اعمال فوق به جای نخ نخست یک تسمه چوبی و بعبارتی چوب کنترل را رد می کنیم لغایت عمل گلیم بافی و دودمان بافی روی آن انجام شود و به جای نخ زه بالائی چوب هاف را پیمان می دهیم. بعد از پیمان دادن چوب های فوق بهتر است که عمل کو جی پیچی را اتمام دهیم (لازم به ذکر است که وجود کجو در طریق ترکی اامی نیست).


بروزترین اخبار صنعت قال بافی دار ,نخ ,ها ,چله ,روی ,دهیم ,زیر دار ,را به ,و از ,می دهیم ,از رویمنبع

آشنایی با هنر گچمه بافی

گلیم بافی در ایران

گلیم بافی کردها

آسیب‌شناسی قالی

فرش ماشینی و دستبافت کدامیک؟

تاريخچه و معرفي گليم -2

تاريخچه و معرفي گليم -1

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

الان بخر تحویل بگیر آلفا 5 دانلود آهنگ جدید واسه خنده ✜ 4 اینجا همه چی هست Nova.AI املاک زعفرانیه نوین آی تی موبایل خرید اینترنتی نایلون حبابدار فروش مستقیم تردمیل خانگی